Cum s-au petrecut evenimentele de la Onești. Ce dorea să obțină bărbatul care și-a ucis ostaticii

Doi muncitori au fost ținuți ostatici ore în șir într-un apartament din Onești, iar într-un final au fost înjunghiați mortal de cel care îi sechestrase.

Acesta, la rândul său, a fost împușcat de poliție, care a intervenit în forță, însă prea târziu.

Cum s-au petrecut evenimentele de la Onești. Ce dorea să obțină bărbatul care și-a ucis ostaticii 1

Cei doi muncitori erau la muncă, renovau locuința. Fostul proprietar al imobilului, care a pierdut apartamentul în urmă cu peste 10 ani în favoarea companiei unde lucrau victimele, i-a sechestrat pe cei doi și a încercat să obțină drept răscumpărare fosta sa proprietate, scrie Digi24.

Chiar el a sunat la poliție să spună că îi ține pe cei doi sechestrați, sub amenințarea unui cuțit. Negocierile cu specialistul poliției din Bacău au eșuat, iar agresorul de 68 de ani, i-a înjunghiat pe cei doi.

Tragedia a pornit chiar de la apartamentul în care au fost înjunghiați cei doi muncitori. Apartamentul a fost pierdut în urma unui proces penal îndreptat împotriva soției agresorului în urmă cu 12 ani. Aceasta a fost acuzată de o delapidare în dauna companiei unde lucrau cele două victime și pentru a acoperi prejudiciul, justiția i-a confiscat apartamentul situat într-un bloc cu patru etaje din orașul Onești.

În tot acest timp, agresorul se pare că nu a acceptat că a pierdut apartamentul.

Firma la care erau angajați cei doi muncitori care au murit deținea, așadar, apartamentul încă din 2008, în urma unei decizii a instanței, dar locuința nu fusese folosită deloc de companie și, potrivit reprezentanților acesteia, recent se luase decizia de a renova imobilul pentru a caza alți angajați ai firmei respective.

Cei doi muncitori, electricieni de profesie, au fost trimiși acolo pentru a face o evaluare în vederea unei viitoare renovări și se pare că vecinii sunt cei care l-au anunțat pe fostul proprietar că sunt persoane prezente în apartament. Bărbatul a mers acolo, i-a amenințat pe cei doi cu cuțitul și a sunat la poliție pentru a cere ca răscumpărare o sumă de bani, astfel încât să încerce să recupereze apartamentul pierdut.

Pentru că polițiștii au făcut uz de armă, se deschide din oficiu o anchetă administrativă, care trebuie să lămurească cum au decurs negocierile, de ce ele au eșuat și mai ales de ce și de cât timp a fost nevoie până la intervenția în forță, din moment ce agresorul a avut suficient timp cât să le producă celor două victime răni fatale.

Trebuie lămurit, de asemenea, în ce condiții au avut loc negocierea cu specialistul din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău și când a fost luată decizia intervenției în forță în acest caz.