Cariera de poveste a Ioanei Marcu, o tânără cu minte sclipitoare care a lăsat SUA pentru a fi city-manager la o primărie din România

Ioana Marcu, o tânără eminentă care a făcut consultanţă pentru mari companii din America şi a avut a treia cea mai mare medie la Bacalaureat din România în 2006, este city-manager la Câmpulung Muscel.

Ioana Marcu a lucrat doi ani şi trei luni pentru gigantul HP. Performanţele la acest loc de muncă i-au adus distincţia HP Young Talent, ce premia 2 din 2.000 de angajaţi şi le oferea şansa de a lucra într-un birou de peste hotare, în acest caz Barcelona, scrie Adevarul.

Cariera de poveste a Ioanei Marcu, o tânără cu minte sclipitoare care a lăsat SUA pentru a fi city-manager la o primărie din România 1

Ioana Marcu a făcut consultanţă în afaceri în America pentru companii mari de peste Ocean, precum Johnson&Johnson, Valssis, KOWA Pharma sau BIVI.

Cariera de excepţie a Ioanei este cu atât mai impresionantă cu cât a trecut până acum prin mai multe încercări teribile. Când avea 13 ani a fost operată pe creier de marele Leon Dănăilă, iar când era în a doua zi de liceu, tatăl său a murit într-un accident de maşină.

Ioana a povestit de ce s-a oferit să o ajute pe Elena Lasconi cu luni bune înainte ca aceasta să fie aleasă primar la Câmpulung Muscel:

„Elena este un om deosebit, pune enorm de mult suflet, şi vă spun şi vouă ceea ce i-am spus când am decis să merg pe acest drum: la un moment dat va greşi, că-i omeneşte, însă atâta timp cât eu ştiu că intenţiile ei sunt nobile, cât am încredere că are în minte binele Câmpulungului, eu o voi susţine şi ajuta. Şi nu există om despre care să cred mai tare că are intenţii nobile, aşa că eu sunt cu tot sufletul alături de ea”.

Ioana Marcu vrea ca oraşul Câmpulung Muscel să fie readus la gloria-i apusă: aici a vrut regele Carol I să construiască Pelesul, însă a fost refuzat. Ioana vrea ca Bulevardul Pardon să te transpună în perioada interbelică când îl străbaţi şi vrea „ca tinerii oraşului să se întoarca acasă şi să ducem educaţia la următorul nivel.
Vreau ca peste 20 de ani, Câmpulungul la 2020, când a fost momentul lui de cotitură, să fie un vis urât”.

Iar pentru ca toate dorinţele sale pentru oraş să devină realitate, Ioana Marcu are în plan să aducă fonduri europene şi să construiască alături de colegii săi o reţea de oameni interesaţi cu adevărat să pună umărul la muncă, atât în primărie, cât şi prin ONG-uri şi prin societatea civilă.

„Un oraş fără oameni nu valoreaza nimic, aşa că trebuie le reamintim oamenilor că oraşul le apartine, şi nu ei apartin unor oameni care deţin oraşul”, mai spune Ioana.