Care este cea mai bună pâine. Verdict Mihaela Bilic, medic nutriționist

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este cea mai gustoasă și sănătoasă pâine, dar și cum trebuie ea preparată.

Mihaela Bilic spune că rețeta pentru cea mai bună pâine este dată uitării în prezent de cei mai mulți oameni, deoarece aceștia își doresc să facă totul repede și nu mai au răbdare să pregătească cel mai sănătos produs de panificație.

Care este cea mai bună pâine. Verdict Mihaela Bilic, medic nutriționist 1

”Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată, să ne întoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important.

Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat”, a explicat Mihaela Bilic, citată de impact.ro.

De asemenea, medicul nutriționist a spus că, spre deosebire de persoanele care suferă de boala celiacă, o maladie imună ce le împiedică să se bucure de preparate ce conțin gluten, alți oameni au pretenții mult prea mari legate de tipul de pâine consumată, ba chiar o aruncă.

”Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”, a mai spus nutriționistul.