Ai pățit și tu? Mircea Kivu: „ Nu pot să nu admir subtilitatea procedurilor prin care Orange se străduie să-și fraierească clienții. Primesc ieri un SMS”

Sociologul Mircea Kivu a povestit cum a fost păcălit de Orange să treacă la un abonament mai scump.

„Nu pot să nu admir subtilitatea procedurilor prin care Orange se străduie să-și fraierească clienții (unii dintre ei, cu o vechime în rețea
de 25 de ani).

Ai pățit și tu? Mircea Kivu: „ Nu pot să nu admir subtilitatea procedurilor prin care Orange se străduie să-și fraierească clienții. Primesc ieri un SMS” 1

Primesc ieri un SMS care mă înștiințează că, de la 1 martie, mă bucur de avantajele noului abonament X (un pic mai scump decât cel pe care-l aveam). Cum? Când? Eu n-am cerut niciodată chestia asta.

Intru pe chat cu o amabilă consultantă, care îmi spune că am fost notificat în ultima factură, în care ar fi apărut un text care îmi propunea noul abonament, cu mențiunea că dacă în 30 de zile nu le trimit un refuz, voi trece automat la noul abonament.

Pe bune? Așa se face o notificare? Bine că nu au scris-o cu fumigene pe toarta cerului. Ca orice om serios, eu îmi plătesc facturile pe site-ul lor, unde scrie ce sumă am de plătit și apăs “plătește”.

Până l-a urmă, mi-a promis că de luna viitoare revenim la vechiul abonament. Dragă Orange Romania, te felicit pentru abilitatea cu care m-ai ciupit de câțiva euroi, voi avea și eu grijă să afle diverse instituții de control despre practicile dumitale”, a scris Mircea Kivu.