Vine primăvara! România va fi lovită de un val de căldură ce aduce maxime de până la 20 de grade

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a vorbit despre valul de căldură care va veni peste țara noastră în următoarea perioadă.

“Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior, cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Gabriela Băncilă la Antena3.

Vine primăvara! România va fi lovită de un val de căldură ce aduce maxime de până la 20 de grade 1

“În condițiile în care până atunci, cel puțin vineri, de exemplu, la amiază vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile mai ales în zilele de joi și vineri foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste acest prag, în zona dealurilor de Vest, iar vineri este posibil să asistăm la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste chiar și în regiunile sudice.

În contextul în care și ieri, dar și astăzi, am înregistrat valori izolate de 19 grade, vă dați seama că probabilitatea de înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și ușor peste 20 de grade este foarte ridicată”, a explicat Gabriela Băncilă.

“Putem spune că prima primăvară, pentru că începutul lunii martie sau luna martie este caracterizată în general cu vreme caldă, însorită, stabilă dar și episoade în care vremea este mai rece. Își mai fac apariții precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare, Dar da, putem spune că vine primăvara”, a mai spus Gabriela Băncilă