Un tânăr medic român a reușit să devină fermier de succes. Soţia lui joacă un rol esenţial

Florin, absolvent al Facultăţii de Medicină, şi Elena, absolventă a Facultăţii de Agronomie, au reușit să devină fermieri de succes în satul Fălciu din județul Vaslui.

Cei doi dețin 220 de hectare de teren arabil, pe care cultivă cereale şi rapiţă.

Un tânăr medic român a reușit să devină fermier de succes. Soţia lui joacă un rol esenţial 1

Au preluat afacerea familiei şi o duc mai departe, transformând-o într-un beneficiu pentru întreaga comunitate.

„Era o mică fermă a socrului meu. Florin, soţul meu, era la Facultatea de Medicină. În 2011 tatăl lui a decedat şi a trebuit să ne hotărâm ce facem cu ferma. Eu deja mă înscrisesem la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.

El terminase Medicina şi am zis să ne mutăm aici, la Fălciu, şi să continuăm cu ferma. Am început cu 100 de ha. Uşor-uşor am crescut. Acum avem 220 ha de teren arabil, unde cultivăm, pe lângă rapiţă, porumb, floarea soarelui, şi grâu”, spune tânăra întreprinzătoare Elena Carson pentru Adevarul.

Tineri întreprinzători în lumea satului lucrează cele 220 ha pe care le deţin cu cele mai noi utilaje în domeniu, însă nu le-a fost uşor până a ajunge în acest punct.

„A fost foarte greu. Am făcut credite. Nu am făcut niciun proiect până acum ajutaţi de stat. Totul prin munca noastră. E foarte greu şi în continuare, pentru că am rămas cu acele rate. Dar preferăm calitate. Mai bine mai puţin, dar de calitate, decât mult şi rău”, mai spune Elena Carson.

Un tânăr medic român a reușit să devină fermier de succes. Soţia lui joacă un rol esenţial 2

Tânăra a câştigat un concurs dedicat femeilor care vor să facă afaceri la sat. În cadrul concursului, Elena a prezentat planul pe care l-a gândit împreună cu Florin. „Anul trecut, la iniţiativa unei colege de facultate, m-am înscris la proiectul „Femeia Mananger”. Am participat la cursuri online, iar la sfârşitul acestui curs am prezentat planul meu de afaceri cu o brutărie. Şi am câştigat 5000 de dolari”, a adăugat Elena Carson.

În prezent, tinerii vor să închidă circuitul afacerii prin deschiderea unei brutării. Aşa, ferma pe care o deţin ar putea venit în sprijinul întregii comunităţi.