Studentă româncă în Franța: „Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu alimente de bază primite gratuit de toți studenții care studiază în Franța: străini, bursieri sau restanțieri, nu contează”

În timp ce studenții din România și-au pierdut gratuitatea pe tren, studenții din Franța sunt ajutați de stat cu un pachet de alimente. Toți studenții din Franța primesc gratuit un pachet cu alimente.

Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu alimente de bază primite gratuit de toți studenții care studiază în Franța: străini, bursieri sau restanțieri, nu contează.

Studentă româncă în Franța: „Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu alimente de bază primite gratuit de toți studenții care studiază în Franța: străini, bursieri sau restanțieri, nu contează” 1

Mă doare umărul, dar știu că săptămâna asta nu mai trebuie să merg la cumpărături; am primit paste și sos pentru ele, conserve, orez, pâine, lapte, săpun, periuța și pastă de dinți pentru ea, chiar și dulciuri. Săptămâna viitoare voi merge iar, e un sistem creat pentru a ajuta studenții să traverseze această perioadă grea.

 

Tot azi am fost la cantină, mi-am luat 2 porții de mâncare cu câte 1€ fiecare. Da, ați citit bine: 1€ pentru o porție de mâncare gătită, salată, desert și pâine. Așa a hotărât președintele Macron pentru studenți; tot așa, pentru a-i ajuta pe timp de pandemie.

Colegii mei din România au fost la protest vineri, la Gara de Nord. Le-a fost luată gratuitatea pe tren și încearcă să rezolve cumva. Îmi pare rău că nu am putut fi și eu alături de ei, dar deh..așa-i la noi, nu?”, a scris Ruxandra Ionescu, studentă la Aix-Marseille Université.