Șofer român de TIR, erou în Germania. A oprit cu camionul un BMW care venea haotic pe contrasens

Un șofer român de TIR a devenit erou în Germania după ce a reușit să oprească în siguranță mașina unei femei care leșinase la volan.

Ștefan R., un român de 49 de ani, a frânat mașina femeii cu propriul camion, lipind-o de bara de protecție a drumului, informează observatornews.ro.

Șofer român de TIR, erou în Germania. A oprit cu camionul un BMW care venea haotic pe contrasens 1

Ștefan a povestit că BMW-ul i-a atras atenția când l-a văzut că se apropie venind pe contrasens, atingând parapetele pasarelei. Apoi a observat cum ”corpul femeii se apleca într-o parte, spre schimbătorul de viteze” și a știut pe loc că trebuie să o oprească, pentru a preveni o tragedie.

Așa a decis să împingă mașina femeii în parapetele de la marginea drumului, cu camionul lui de 30 de tone, făcând astfel mașina să se oprească.

“Nu m-am gândit la daune. M-am gândit doar că ar trebui să-l ajut pe șofer”, a spus Stefan, după incident.

Totul s-a întâmplat luni dimineață, când Ștefan se afla pe drumul de întoarcere către compania de transport la care lucrează, în Grevenbroich, Germania.

Când ofițerii și echipajul de pe salvare au ajuns la locul accidentului, femeia era deja conștientă și, aparent, chiar nevătămată. Cu toate acestea, femeia de 57 de ani a fost dusă la spital ca măsură de precauție.

Doar mașina ei a fost grav avariată când a fost frânată între camion și bariera de impact.