Româncă din Germania: „Caut de 2 luni să cumpăr fasole boabe. Nu se găsește decât fasole chinezească…vai ș’amar, nu se mai face în Ro sau pe aproape, în Europa?”

O româncă din Germania caută fasole românească sau măcar europeană. Tot ce găsește este chinezească. În supermarketurile românești ce tip de fasole se mai găsește? Unii spun că egipteană.

Alina L.: „Caut de 2 luni să cumpăr fasole boabe 😀. Pe piață ( magazine bio luate la rând) nu se găsește decât fasole chinezească…vai ș’amar, nu se mai face în Ro sau pe aproape, în Europa?
Româncă din Germania: „Caut de 2 luni să cumpăr fasole boabe. Nu se găsește decât fasole chinezească...vai ș'amar, nu se mai face în Ro sau pe aproape, în Europa?” 1

Trebuie și fasolea să o importăm din China ?🤔
— simţindu-se obosită în Bayern, Germany”.

Otilia R.: Așa mi se întâmplă și mie în Franța. Magazinele românești aici nu au nici urmă de produse bio. În Franța se mai cultivă fasole dar se găsește doar la magazinele bio printre multe alte pachete de fasole bio chinezească.
Româncă din Germania: „Caut de 2 luni să cumpăr fasole boabe. Nu se găsește decât fasole chinezească...vai ș'amar, nu se mai face în Ro sau pe aproape, în Europa?” 2

Catalina P.: în Romania, fasolea provine din Egipt.