Reacție adversă severă. Româncă de 46 de ani, șoc anafilactic după prima doză de vaccin. Cu ce ser fusese imunizată

Probleme și pentru o femeie în vârstă de 46 de ani, din județul Olt, după vaccinarea anti-COVID. Aceasta a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Femeia a fost vaccinată, duminică, într-un centru din județul Olt și a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.
Reacție adversă severă. Româncă de 46 de ani, șoc anafilactic după prima doză de vaccin. Cu ce ser fusese imunizată 1

Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice”, spun reprezentanții CNCAV, citați de Mediafax, anunță Gandul.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, iar starea femeii s-a ameliorat rapid.

Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență, care a transportat pacienta la Spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale suplimentare.

CNCAV precizează că în prezent starea femeii este bună, dar va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.