Povestea impresionantă a românului care s-a vindecat de COVID-19 la 96 de ani: A supravieţuit unui război mondial, epidemiei de holeră dar şi foametei

Un bătrân din Constanța s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 96 de ani. Cezar T. a trecut cu bine prin boală şi poate spune că este un luptător mai ales că a luptat pe front în cel de-al Doilea Război Mondial, a supraviețuit epidemiei de holeră dar şi foametei din 1946.

S-a născut pe data de 17 martie 1925 într-o comună din Vaslui. La vârsta de 16 ani a fost chemat pe front, în tranșeele din al Doilea Război Mondial.

Povestea impresionantă a românului care s-a vindecat de COVID-19 la 96 de ani: A supravieţuit unui război mondial, epidemiei de holeră dar şi foametei 1

„Am avut prieteni pe front care au fost împuşcaţi sub ochii mei. Au fost răniţi sau au murit. Noi luptăm cu nemţii împotriva ruşilor. Aveam două tunuri şi puşti-mitralieră. Am luat şi ostaşi ruşi ostatici. Am fost şi la un pas să fim noi prizonierii lor. Când ne-au înconjurat ruşii, colonelul nostru ne-a spus că fiecare să se descurce singur, cum poate, ca să scape“, povesteşte Cezar, citat de bzi.ro.

„În noaptea dintre ani (n.r. 1941-1942) eu treceam Nistrul cu vaporul. Eram cu toţii extrem de obosiţi, nu mâncasem nimic, eram demoralizaţi, dar mergeam la luptă. Am trecut prin multe întâmplări, dar războiul s-a terminat şi au venit altele la fel de grele“, spune bătrânul.

După al Doilea Război Mondial, țara avea câmpurile nelucrate, o mulţime de oameni răniți, luați prizonieri sau decedaţi. Din aceste considerente şi mai ales că în anul de după război a urmat o secetă gravă, s-a instaurat foametea.

„Au fost vremuri foarte, foarte grele. Oamenii nu mai aveau ce să mănânce. Fierbeam buruieni ca să supravieţuim. Puţini erau cei care mai avea mălai. Foarte puţini. Cei mai mulţi dintre noi ne hrăneam cu buruieni“, povesteşte Cezar.

După ce a plecat în localitatea în care stătea a ajuns la Cernavodă unde se ocupa de transportul de hrană destinată pacienţilor internaţi la Spitalul Orășănesc. La vârsta de 60 de ani şi-a întâlnit cea de-a două soţie. În 2021 se împlinesc 24 de ani de când soţia a trecut la cele veșnice. Cele două fete pe care le-a avut nea Cezar au decedat în urmă cu ceva ani.

„Am avut două fete. S-au dus şi ele. Erau foarte bolnave. Una avea 60 de ani, alta 40 când au murit“, spune, cu tristeţe, Cezar. Are nu mai puţin de nouă nepoţi însă niciunul nu l-a vizitat vreodată. Pasiunea lui Cezar este să cânte la muzicuţă dar, acum, îi este foarte greu să facă acest lucru. A fost infectat cu virusul COVID-19 care i-a afectat destul de rău plămânii. A fost internat în stare gravă în spital însă a luptat pentru viaţa lui. „Timpul trece repede….foarte repede…. să fiţi sănătoşi că sănătatea e scumpă“, oftează Cezar.