O fetiță româncă din Spania a cerut ajutorul unei profesoare când a aflat că părinții vor să o vândă contra sumei de 3.000€. Fetița fost îndrumată să fugă din casă dimineața, între orele 4 și 5, fiind așteptată de serviciile sociale

Scenariu de film în Spania unde o fetiță de origine română a cerut ajutorul unei profesoare după ce a aflat că părinții vor să o vândă contra sumei de 3.000 de euro.

Fata urma să fie căsătorită forțat. Garda Civilă a arestat trei persoane de origine română din Sevilia. Mama victimei, dar și părinții celui cu care urma să se căsătorească au ajuns pe mâinile oamenilor legii, anunță Observator TV. 

O fetiță româncă din Spania a cerut ajutorul unei profesoare când a aflat că părinții vor să o vândă contra sumei de 3.000€. Fetița fost îndrumată să fugă din casă dimineața, între orele 4 și 5, fiind așteptată de serviciile sociale 1
(foto arhiva)

Pe 8 ianuarie, o minoră de origine română și-a contactat unul dintre profesori, pe o rețea socială, povestindu-i că mama sa vrea să o vândă și să o căsătorească împotriva voinței sale. Profesoara a contactat Garda Civilă, scrie El Mundo.

Profesoara a încercat chiar să pună la punct un plan prin care să o ajute pe fată, a cărei vârstă nu a fost precizată, să fugă din casa familiei soțului. Victima a fost îndrumată să fugă din casă dimineața, între orele 4 și 5, fiind așteptată de serviciile sociale care au transportat-o într-un centru special pentru victimele traficului de persoane.

Când minora a evadat, mama în vârstă de 37 de ani a fost cea care a încercat să o forțeze să se întoarcă în casa socrilor.

Mama minorei și părinții celui cu care urma să se căsătorească sunt de origine români și au fost arestați preventiv.