Medicul Elena Cardas: „741 lei factura la EON. Nu restante. Regularizări. Am crezut ca e o gluma. Plăteam lunar 2 sau 3 sau 400 lei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit sute de reclamaţii din partea consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie. Tot mai mulți români se plâng de creșterea facturilor.

Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie până azi, legate de serviciile prestate de această piaţă liberă, fie că vorbim de întârzieri la semnarea contractelor, fie că vorbim de întârzieri de a li se trimite forma contractului sau actele adiţionale, sau nemulţumiri legate de preţul pe KWh sau pe metru cub“, a spus directorul general al ANPC, Paul Anghel, citat de adevarul.ro.

Medicul Elena Cardas: „741 lei factura la EON. Nu restante. Regularizări. Am crezut ca e o gluma. Plăteam lunar 2 sau 3 sau 400 lei. 1

El a subliniat că, din perspectiva informării consumatorilor, atât Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, cât şi ANPC au făcut publice informaţii cu privire la posibilitatea consumatorilor de alege unul sau altul dintre furnizori şi că, din perspectiva supravegherii pieţei, împreună cu ANRE, în perioada următoare va fi demarat un control amplu legat, inclusiv, de clauzele abuzive din contractele existente la noii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

741 lei factura la EON. Nu restante. Regularizări. Am crezut ca e o gluma. Plăteam lunar 2 sau 3 sau 400 lei. În condițiile în care stau acasa 10 zile pe lună. Becuri eco. Totul cu consum minim energetic.

Nu merge nimic aiurea, nici tv, nici calculator, nici bec de veghe. Nici aer condiționat nici aeroterma. In ritmul asta voi trece la dușuri reci și cina romantica la lumina lumânărilor”, a scris medicul Elena Cardas pe Facebook.