László Lorenzovici: „Din păcate am intrat în valul 3, în ultimele 4 zile suntem pe creștere de aproape 25% față de perioada similară a săptămânii precedente”

România pare să fi intrat în al treilea val COVID-19.

De altfel, ministerul Sănătății se pregătește pentru un val 3 al pandemiei în România, estimând că există o foarte mare probabilitate ca tulpina britanică a coronavirusului, dar și cea sud-africană să înceapă să se răspândească intens.

László Lorenzovici: „Din păcate am intrat în valul 3, în ultimele 4 zile suntem pe creștere de aproape 25% față de perioada similară a săptămânii precedente” 1

„Din păcate am intrat în valul 3, în ultimele 4 zile suntem pe creștere de aproape 25% față de perioada similară a săptămânii precedente, iar dacă comparăm ultimele 7 zile cu cele de dinainte, suntem tot pe acolo, la +20%!

Nici alte țări din ECE nu stau bine, Ungaria de ex este la +54% / +68%, iar în Slovacia și Cehia este deja prăpăd.

Vaccinați-vă cât mai curând posibil și aveți grijă de cei în vârstă!”, a scris László Lorenzovici.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a dat asigurări că ministerul are un plan de rezervă pentru această creștere.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID”, a detaliat secretarul de stat.