Declarații. Raed Arafat, despre valul trei: „Lumea clar că s-a săturat”

Raed Arafat a anunțat că autoritățile din România se pregătesc de valul trei al pandemiei încercând să ia măsuri pentru a limita pe cât posibil impactul negativ al acestuia.

În primul rând pregătirea este prin a evita apariția valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment și vedem că e greu.

Declarații. Raed Arafat, despre valul trei: „Lumea clar că s-a săturat” 1

Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat.

Noi încercăm să atragem atenția tuturor că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut, de exemplu, Israelul”, a spus Arafat, la Antena 3.

Arafat a mai declarat că, în prezent, autoritățile gestionează situația, iar un lockdown național nu este luat în considerare. În schimb, se poate vorbi de carantinări zonale.

Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou.

Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timișoara, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici, pentru a opri creșterea.”, a declarat Arafat pentru Antena 3.

„Nu se pune problema de lockdown, la acest moment, sunt nicio formă, dar de măsuri locale, măsuri zonale, da, dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă”, a mai spus șeful DSU.