De azi s-a modificat modalitatea de calcul a ratei de infectare. Două județe sunt în scenariul roșu

Guvernul a decis schimbarea modalității de raportare a cazurilor de Covid-19, la nivelul fiecărui județ. Astfel, pe noul tip de raportare se remarcă creșteri în majoritatea județelor, iar Timișul și Maramureșul se află în scenariul roșu.

De asemenea, se remarcă creșteri la nivelul Capitalei și în județul Ilfov.

Conform Hotărârii nr. 8 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de prelungire a stării de alertă în România, în care se prevede că Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenţă, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite, informează stiripesurse.ro.

Raportare 24 februarie:

De azi s-a modificat modalitatea de calcul a ratei de infectare. Două județe sunt în scenariul roșu 1

Raportare 25 februarie:

De azi s-a modificat modalitatea de calcul a ratei de infectare. Două județe sunt în scenariul roșu 2

De astăzi, în statisticile zilnice vor fi incluse și cazurile de Covid din cămine de bătrâni, alte centre sociale și din spitale.

România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu includea până acum și aceste infecții în buletinele cu numărul de cazuri noi de Covid.