Cât timp va mai fi masca de protecție obligatorie? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Valeriu Gheorghiță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a fost întrebat cât timp va trebui să mai purtăm mască.

Acesta a spus că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”.

Cât timp va mai fi masca de protecție obligatorie? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare 1

„Însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă, citat de digi24.ro.

Medicul Valeriu Gheorghiță a estimat că dacă totul merge conform planului, am putea declara la sfârșitul acestui an că avem pandemia sub control.

Valeriu Gheorghiță anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% a populației până în luna septembrie, dacă între timp nu apare vreo variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. El a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă.

„Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a arătat Valeriu Gheorghiță.