Bebeluș din România, infectat cu COVID-19, vindecat de anticorpii mamei. “Au neutralizat virusul în câteva zile!

Situație fericită pentru un bebeluș din Botoșani care s-a vindecat de coronavirus cu ajutorul anticorpilor de la mamă, în doar câteva zile.

Micuța a fost diagnosticată cu COVID-19 la doar câteva ore după ce a venit pe lume, la Maternitatea Dorohoi. Ulterior, după ce a fost transferată la Botoșani, a fost testată din nou, la solicitarea cadrelor medicale, iar rezultatul a fost negativ.

Bebeluș din România, infectat cu COVID-19, vindecat de anticorpii mamei. “Au neutralizat virusul în câteva zile! 1
(foto arhiva)

“Din fericire, al doilea test a ieșit negativ. Este posibil ca anticorpii primiți de la mamă să fi neutralizat virusul în câteva zile”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, potrivit Gandul. 

Originară din Darabani, județul Botoșani, proaspăta mămică este în culmea fericirii și arde de nerăbdare să ajungă acasă alături de fetița ei.

Anticorpii care protejează împotriva COVID-19 sunt adesea transferați de la mamă la sugar în timpul sarcinii, potrivit unui studiu realizat la Spitalul de Copii din Philadelphia. Cercetările arată, de asemenea, că vaccinarea femeilor însărcinate ar putea proteja și bebelușii nenăscuți.

Mai mult, niciunul dintre copiii mamelor infectate nu a dezvoltat infecție cu coronavirus. De altfel, 60% dintre femeile care aveau anticorpi împotriva coronavirusului nu aveau simptome, au raportat cercetătorii.

“Ar putea anticorpii materni să ajute la întârzierea apariției infecției sau să protejeze copilul de la infecția severă cu COVID-19?”, s-a întrebat dr. Flor Munoz, un virolog de la Colegiul de Medicină Baylor.