Afacerist român, ZERO anticorpi după două doze de vaccin anti-COVID

Marius Pahomi, un antreprenor român, a descoperit că nu a dezvoltat anticorpi după ce s-a vaccinat cu ambele doze din serul anti-COVID.

Antreprenorul a ales să-şi facă testul din dorinţa de a urmări evoluţia imunităţii oferită de vaccin. Rezultatul nu a fost deloc cel pe care îl aştepta.

Afacerist român,  ZERO anticorpi după două doze de vaccin anti-COVID 1

Am intrat şi eu pentru că făcusem testul la acelaşi laborator şi am văzut că-mi apăruse şi mie testul, l-am deschis cu entuziasm şi am văzut că mie îmi iesise valoare 0,4, care însemna că nu am anticorpi. Am fost foarte surprins de acest rezultat”, declară Marius Pahomi, citat de Ziarul Financiar.

Deşi testul spune că nu a dezvoltat anticorpi, medicii l-au asigurat că este protejat împotriva virusului.

În acelaşi timp, Marius Pahomi spune că nu există o altă modalitate prin care să afle cât de protejat este de fapt: „Am fost contactat aseară de cineva de la Ministerul Sănătăţii, care mi-a explicat că nu este foarte concludent acest test, în opinia sa, şi că de aceea nu-l recomandă şi că îmi garantează că am aceeaşi imunitate ca şi o persoană care a primit un rezultat pozitiv, adică care are anticorpi”.

Infecţionistul Adrian Marinescu transmite că indiferent de eficacitatea vaccinului, din 100 de oameni, 5% nu vor căpăta anticorpi. Medicul îl îndeamnă pe antreprenor să repete testul peste o lună.