(Video) Să mă vaccinez cu Astra Zeneca sau să aștept să fie disponibile Pfizer sau Moderna? Explicații Răzvan Cherecheș, UBB Cluj

După ce antivacciniștii au pierdut bătălia, discuția s-a mutat la care vaccin este mai bun anti-COVID. Oare ar trebui să aștept până când vor fi disponibile în România vaccinurile Pfizer și Moderna sau să mă vaccinez acum cu Astra Zeneca?

​Miercuri vor fi deschise centrele de vaccinare prioritară pentru cadrele didactice în 23 de județe și în municipiul București, urmând ca joi, vineri și luni să se deschidă în restul țării.

(Video) Să mă vaccinez cu Astra Zeneca sau să aștept să fie disponibile Pfizer sau Moderna? Explicații Răzvan Cherecheș, UBB Cluj 1

E ca și cum ar trebui să ieșiți afară, la minus 10 grade, și aveți de ales între un costum de schi sau un cojoc și niște izmene. Varianta cealaltă ar fi să ieșiți afară fără niciun fel de haine“, explică Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și consilier onorific al medicului Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Razvan Chereches: „profu’ de sănătate publică ep. 02
întrebare – să mă vaccinez cu AstraZeneca sau să aștept să fie disponibile Pfizer sau Moderna?
răspunsul în clip (spoiler – da, vaccinează-te!)

* mulțumesc din suflet eroilor mei personali care, complet voluntar, au făcut posibil acest serial de clipuri cu informații de sănătate publică bazate pe dovezi: Caterina Cherecheș, Laura Ghibu, Nassim Abu-Rjala, Ionuț Stanimir și echipa extraordinară de la Asociația FilmEvent condusă de Petre Năstase”

Explicația completă, într-un video postat de Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook: