Valul 3. România deschide restaurantele, școlile, Israelul interzice traficul aerian internaţional de pasageri, începând de luni seara

Diferență uriașă de atitudine între Israel și România în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID. Israelul vaccinează masiv și interzice traficul aerian internaţional de pasageri, începând din această seara. România vaccinează puțin și redeschide restaurantele, sălile de jocuri pentru că indicele de infectare a scăzut sub 3. Care dintre aceste două țări va fi lovită mai puternic de valul 3?

Israelul va interzice traficul aerian internaţional de pasageri, începând de luni seara, timp de o săptămână, în încercarea de a opri răspândirea noii variante de coronavirus, transmite Reuters, preluat de Hotnews.

Valul 3. România deschide restaurantele, școlile, Israelul interzice traficul aerian internaţional de pasageri, începând de luni seara 1

În afară de nişte excepţii rare, închidem ermetic traficul aerian, pentru a preveni in trarea variantelor de coronavirus şi pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania de vaccinare” a declarat premierul Benjamin Netanyahu, la începutul unei şedinţe de guvern.

Interdicţia va intra în vigoare luni, la ora 22:00 GMT, şi va fi în vigoare până la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit unui comunicat al cabinetului lui Netanyahu, citat de news.ro.

Claudia Pirvoiu: „Cu excepția județului Timiș, peste tot a scăzut rata de infectare sub 3 la mia de locuitori. Dar și Timiș se apropie de 3. În multe județe a scăzut chiar sub 1. Asta înseamnă că peste tot in țară se redeschid restaurantele, teatrele, școlile etc.

Asta in timp ce întreaga Europă este îngrozită de noua tulpină și ia masuri măsuri preventive pentru a opri răspândirea ei.

În cazul României, un Guvern responsabil ar emite rapid o hotărâre care sa prevadă închiderea pentru următoarea lună a restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, școlilor, indiferent de rata de infectare.
Repet, un Guvern responsabil.
După o lună mai vedem.