Val uriaș de înscriere la vaccinare. Mai ceva ca la Black Friday. „M-am chinuit 4 ore să-mi programez familia..eu cred că chiar se dau tigăi gratis la vaccinarea asta”

Vineri a fost prima zi de programare la vaccinare iar românii au luat cu asalt platforma de înregistrare. 190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională, anunță Hotnews.

Bogdana M.: „Deci, eu cred că chiar se dau tigăi gratis la vaccinarea asta. M-am chinuit 4 ore să-mi programez familia 65+, adică două persoane. Am reușit cu sudoare și sânge, dar abia pe 29 am mai găsit liber. Ce să zic, felicitări pentru înghesuiala la programări. Zău că îmi vine să spun că domnii doctori ar putea să ia exemplu”.

Val uriaș de înscriere la vaccinare. Mai ceva ca la Black Friday. „M-am chinuit 4 ore să-mi programez familia..eu cred că chiar se dau tigăi gratis la vaccinarea asta” 1

Raluca Zoițanu: „Și eu am zis încă de săptămâna trecută că s-ar putea să fie ca la biletele la concerte! Să tot dai refresh până vezi cu disperare că nu mai sunt locuri 🙁 Dar e bine că sunt așa multe programări!”

Minsitrul Sănătății, Vlad Voiculescu:UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea.

———-
Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.

Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”