Vaccinați dar cu mască obligatorie până în 2023. Medicul Adrian Streinu-Cercel explică de ce

Medicul Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că vaccinarea nu înseamnă că scăpăm de mască. El spune că masca va fi obligatorie până în 2023!

Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Că de asta o facem. Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus”, a spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel, la RFI.

Vaccinați dar cu mască obligatorie până în 2023. Medicul Adrian Streinu-Cercel explică de ce 1

Medicul atrage atenția, însă, că masca rămâne obligatorie pentru că vaccinul nu protejează și mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea noului coronavirus.

Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Datele transmise duminică dimineață de Ministerul Sănătății, în baza informațiilor de la STS, arată că de vineri, când a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, și până sâmbătă la ora 20.00, metoda de programare a fost următoarea peste 50% dintre persoanele fizice s-au programat individual pe platformă, iar 30,59% au fost programate de angajatori.