Un medic român din Suedia invidiază România în plină pandemie. „La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici,

Suedia nu are restricții majore, în continuare, însă autorităţile de la Stockholm au recunoscut că se confruntă cu o criză sanitară.

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a declarat la Digi24 că abordarea s-a schimbat și că Parlamentul votează o lege care dă posibilitatea Guvernului să adopte măsuri de lock-down, posibilitate care nu exista legal înainte.

Un medic român din Suedia invidiază România în plină pandemie. „La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, 1

Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul.  Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. Ne e o campanie anti-vaccin atât de profundă ca în alte țări.

Omenii vor să se vaccineze. La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, nu înțeleg cum un medic nu poate înțelege datele științifice și informațiile legate de vaccinare“, a declarat medicul.

Suedia a înregistrat, din nou, un vârf al deceselor, din cauza Covid-19. În numai 24 de ore regatul a anunţat peste 6.500 de infectări cu noul coronavirus, la o populaţie de 10 milioane de locuitori.

În acelaşi timp, rata mortalităţii este cea mai mare dintre ţările nordice, ca număr de raportat la întreaga populaţie, 351 în numai 24 de ore şi 10.000 în total.