Un hotel din România testează turiștii de COVID. Urmează și certificatul de vaccinare?

Există o amplă dezbatere privind pașaportul COVID. Până se va lua o decizie, investitorii privați vor fi obligați de situația economică să ceară testul COVID. De ce nu și certificatul de vaccinare. Mulți români care se vor vaccina vor fi bucuroși să meargă la hoteluri unde sunt primiți doar cei vaccinați.

Soluție anticriză în stațiunea Băile Herculane. Administratorii unui hotel, deciși să nu închidă afacerea, le fac teste COVID tuturor turiștilor care vin să se cazeze aici. În plus, au gândit și un pachet de recuperare special pentru cei care au fost infectați cu noul coronavirus, anunță TVR. 

Un hotel din România testează turiștii de COVID. Urmează și certificatul de vaccinare? 1

Hotelul din Băile Herculane care a ales că îi primească astfel pe turişti este de patru stele. Aici şi angajaţii sunt testaţi în fiecare săptămână.

Un test antigen gratuit este pus la dispoziția tuturor celor care vin să se cazeze în hotel. Rezultatul vine rapid și dacă totul este în regulă, clientul îşi începe liniştit sejurul.

Au fost și câţiva turiști care au fost testați pozitiv. Și toți erau asimptomatici.

În plus, turiștii care au trecut prin problemele infectãrii cu noul coronavirus și au rãmas cu simptome ale aparatului respirator, pot beneficia de un program special de recuperare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, turismul balnear românesc pierde circa un milion de euro zilnic.