Un angajat Dedeman își jefuia colegii. Le lua cardurile și își plătea diverse datorii

Un angajat Dedeman a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Procurorii l-au acuzat că lua cardurile colegilor și își plătea diverse datorii.

Instanța stabilește ca inculpatul Moise Năstase să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași.

Un angajat Dedeman își jefuia colegii. Le lua cardurile și își plătea diverse datorii 1

Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă D.B. și îl obligă pe inculpatul Moise Năstase la plata sumei de 3.122 de lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile. Ia act că persoanele vătămate R.P.A. și C.M. nu s-au constituit părți civile”, au precizat magistrații ieșeni, potrivit BZI.

Procesul ieșeanului Moise Năstase (27 de ani) a început pe 5 noiembrie 2019. Procurorii l-au trimis atunci în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În perioadele 6 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018, 24 septembrie 2017 și 24 august 2018, la diferite intervale de timp, inculpatul a accesat fără drept sistemul informatic al ING Bank NV Amsterdam, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank, prin utilizarea fără drept a datelor de identificare care au permis folosirea cardurilor aparținând persoanelor vătămate (3 persoane),

în scopul obținerii de date informatice – transferul de sume de bani aparținând persoanelor vătămate, în vederea efectuării de plăți către diferiți comercianți, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 3.257 de lei”, au menționat anchetatorii ieșeni.