Tu te vaccinezi? Mihai: „ A 3-a zi de la vaccinare. Câteva lucruri”:

Peste 150 de mii de români s-au vaccinat până acuma, iar procesul de vaccinare din țară se pregătește să intre în faza a doua. Deși există mulți români sceptici în privința vaccinului anti-Covid, cei care s-au vaccinat până acum spun că nu au simțit nimic deosebit.

Mihai Alexandru Ene a scris: „A 3-a zi de la vaccinare. Câteva lucruri:

Tu te vaccinezi? Mihai: „ A 3-a zi de la vaccinare. Câteva lucruri”: 1

1. Durerea: injecția nu s-a simțit deloc. Fie aveam prea multe emoții, fie acul e extrem de fin, la modul cel mai serios: puteam crede că nu m-au vaccinat. Nu am simțit NIMIC. Locul unde m-am vaccinat a început să doară după câteva ore. Durerea e destul de deranjantă dacă îți propui să dormi pe partea respectivă, dar a trecut în mai puțin de 2 zile complet. Toți colegii mei cu care am vorbit au descris identic.

2. La câteva ore, seara, temperatura a început să se joace, dar nimic special aici. De la 36.5 urca la 37, apoi cobora. Majoritatea probabil nu ar fi sesizat, dar eu am făcut foarte rar febră și orice creștere de acest gen o sesizez imediat. Acesta e un semn bun, perfect normal, ce dovedește că organismul reacționează la vaccin exact cum te-ai aștepta: ca la o infecție ușoară (pe care și încercăm să o simulăm).

3. Dureri de cap/dureri musculare/astenie: nu am sesizat nimic deosebit.

Două idei de reținut dacă vă vaccinați și aveți emoții la fel ca mine:

prima: nu tot ce veți simți prin corp în următoarele zile e cauzat de vaccin; înainte să mă vaccinez chiar glumeam prin casă pe tema asta ori de câte ori aveam vreo durere de cap sau vreo durere musculară – „dacă m-aș fi vaccint, acum aș fi zis că sunt de la vaccin” :)))

a doua: din experiența mea, „efectele adverse pre-vaccinale” au fost mai zgomotoase decât cele post… :)) Nu o să descriu partea asta :)))”