Important pentru părinți! Angajatorul poate să plătească taxa de grădiniță de până la 1500 de lei/lună. Banii se scad apoi din impozitul datorat statului, iar firmele nu pierd nimic

Potrivit unei legi adoptate în toamna anului trecut, companiile vor putea suporta cheltuielile cu plata taxelor pentru copiii de până la şase ani în limita a 1.500 de lei pe lună.

Banii achitaţi se scad apoi din impozitul datorat statului. Cu alte cuvinte firmele nu pierd nimic iar părinţii îşi mai recuperează din sumele date pe grădiniţa copiilor, fie ea publică sau privată.

Important pentru părinți! Angajatorul poate să plătească taxa de grădiniță de până la 1500 de lei/lună. Banii se scad apoi din impozitul datorat statului, iar firmele nu pierd nimic 1

„Statul, prin mai multe legi de-a lungul anilor, în special prin Legea 239, vine și dă o serie de facilități angajatorului și angajatului.

Dacă firma unde lucrezi îți plătește grădinița, atunci acea societate scade din impozitul pe profit pe care-l datorează 1.500 lei/lună de fiecare copil.

Nu e o cheltuială pe care să o deduci limitat. Această sumă vii și o scazi direct din impozit. Nu deduci doar 16%. Dacă impozitul firmei este mai mic decât acest ajutor, poți să scazi din impozitul pe salarii, din TVA.

Tu, ca societate, sprijinind acești copii ai de câștigat la calculul impozitului. Pentru angajat nu se consideră venit de natură salarială. Atenție, doar din punct de vedere al impozitului pe venit. Legea nu a adăugat scutire și la contribuții sociale”, a declarat Cristian Rapcencu, lector universitar ASE și antreprenor, expert în fiscalitate pentru hotnews.ro.

Astfel, potrivit legii nr. 239 din 6 noiembrie 2020, contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie conform lit. i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil.

În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate