Simptomul ”Degetele COVID”, tot mai prezent la cei infectați. Devin roșii și umflate, după care se transformă în violet.

Un simptom tot mai prezent la cei infectați este ”Degetele COVID”.  O inflamație care apare atât la nivelul degetelor de la mâini, cât și la cele de la picioare. Cu toate acestea, este mult mai întâlnită la cele de la picioare. Acestea devin roșii și umflate, după care se transformă în violet. De asemenea, poate fi afectat un singur deget, sau chiar toate.

În cele mai multe din cazuri durerea nu este prezentă, problema fiind reprezentată doar de culoarea degetelor. Cu toate acestea, în cazul unui număr redus de persoane, pe degete pot apărea vezicule, mâncărimi sau dureri. Mai mult decât atât, în unele cazuri, degetele se pot umfla foarte tare și pot acumula infecție sub pielea afectată, potrivit A3.

Simptomul ”Degetele COVID”, tot mai prezent la cei infectați. Devin roșii și umflate, după care se transformă în violet. 1

Având în vedere că este un simptom descoperit relativ recent, nu există foarte multe date cu privire la durata simptomelor. Din primele date însă, se pare că acestea apar la o perioadă de o săptămână până la patru săptămâni de la infectare și pot persista timp de luni de zile.

Degetele COVID nu au nevoie de tratament, însă, în cazul în care apar mâncărimi sau dureri, poate fi folosită o cremă pe bază de cortizon, scrie news-medical.net.

Razvan Chereches:Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVID.
Umflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.
Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog) 🙂