Reacţia Flanco după ce o pensionară a comandat un iPhone de 6.700 de lei şi a primit o cutie cu şuruburi

O femeie de 64 de ani din Galați a primit o cutie cu șuruburi în loc de un iPhone de 6.700 de lei. Telefonul a fost comandat de la Flanco și transportat de FAN Courier.

Produsul a plecat sigilat din depozitul nostru, acest lucru fiind verificat şi pe camerele din depozit. El a ajuns la client sigilat, prin intermediul curierului, iar clientul a confirmat acest lucru prin intermediul corespondenţei.

Reacţia Flanco după ce o pensionară a comandat un iPhone de 6.700 de lei şi a primit o cutie cu şuruburi 1

Clientul, din păcate nu a desfăcut produsul în prezența curierului, chiar dacă oferim acest serviciu gratuit şi insistăm, inclusiv prin sms-uri, ca acest serviciu să fie folosit de către client.

Conform tuturor verificărilor interne efectuate până acum, conform înregistrărilor video interne şi corespondenţei cu clientul, nu avem, în acest caz, nicio culpă, expediind, de bună credinţă, către client, un produs original, în ambalajul său original, sigilat.

Deşi vindem zeci de mii de astfel de telefoane nu am mai avut o asemenea problema pana acum.”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii Flanco, potrivit Adevarul. Magazinul a decis totuşi să-i trimită femeii un alt telefon, în valoare de 6.700 de lei.

Firma de curierat susţine că nu a primit nicio sesizare până acum în legătură cu cele întâmplate.

FAN Courier nu a primit până la această oră nicio sesizare privind speţa prezentată, nici din partea clientului, nici din partea vreunei terţe persoane care o reprezintă, respectiv avocat.

Vom colabora cu instituţiile competente în măsura în care ni se va solicita ajutorul. Este important de precizat faptul că un curier face serviciul de a prelua coletul deja pregătit şi ambalat de către expeditor, de a-l transporta şi de a-l preda beneficiarului în baza datelor furnizate de acesta.

Curierul nu intervine asupra niciunui colet, singura persoană care are dreptul să deschidă coletul fiind destinatarul său, în caz de retur, expeditorul“, au precizat, la rândul lor, reprezentanţii FAN Curier.