Oana Pellea: De ce nu devine Catadrala Neamului centru de vaccinare anti-COVID?

Actrița Oana Pellea a transmis astăzi un mesaj în care întreabă Biserica Ortodoxă de ce nu transformă Catedrala Mântuirii Neamului în centru de vaccinare ant-COVID.

Ea a spus că, pe timp de pandemie, de război, marile catedrale ale lumii și-au pus la dispozitie spatiile pentru a adăposti oameni, pentru a deveni spitale.
Oana Pellea: De ce nu devine Catadrala Neamului centru de vaccinare anti-COVID? 1

Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea ? Întreb. Atât!

Intotdeauna in timp de pandemie, de razboi, in stare de necesitate…marile catedrale ale lumii…si au pus la dispozitie spatiile pentru a adaposti oameni, pentru a deveni spitale, etc…Catedrala Neamului este ridicata din banii oamenilor si ar trebui sa fie inspre folosul lor.

De ce este nevoie? De vaccin, personal medical și de organizare. Atât.”, scrie Oana Pellea.

Catedrala Mântuirii Neamului este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011 și data finalizării sale era preconizată a fi la sfârșitul anului 2018. Costurile, până in noiembrie 2018, s-au ridicat la 110 milioane de euro.

O catedrală a fost transformată în centru de vaccinare, în Marea Britanie. Este vorba despre o impresionantă clădire medivală, situată în Lichfield.
Oana Pellea: De ce nu devine Catadrala Neamului centru de vaccinare anti-COVID? 2

Oana Pellea: De ce nu devine Catadrala Neamului centru de vaccinare anti-COVID? 3

„Sfântul Chad a pus bazele acestui loc pentru a avea grijă de oameni, adică exact ceea ce se întâmplă acum”, spune unul dintre oamenii în vârstă care s-au vaccinat aici.