O româncă din Marea Britanie este prima pacientă care a primit un inhalator cu interferon, tratament experimental pentru Covid

Britanicii caută cu disperare tratamente pentru cei cu COVID în condițiile în care țara este în al treilea lockdown. Până acum, au fost infectaţi peste trei milioane de britanici.

Un tratament experimental pentru Covid-19 a fost testat, în premieră, pe o româncă din Marea Britanie. E încă o încercare de a mai limita proporţiile dezastrului, în condiţiile în care Marea Britanie este pe primul loc la numărul de decese în Europa. Miercuri s-a înregistrat un număr record de morţi – 1.564, anunță Observator News. 

O româncă din Marea Britanie este prima pacientă care a primit un inhalator cu interferon, tratament experimental pentru Covid 1

Un inhalator cu interferon, conceput la universitatea din Southampton, ar putea preveni unele complicaţii ale infectării cu noul coronavirus. O româncă este cea dintâi care a primit tratamentul. Alexandra Constantin are 34 de ani şi este internată la o clinică din Hull, unde este testat inhalatorul.

Britanicii trec prin a treia carantină naţională, dar numărul de infectări nu scade. Spitalele sunt arhipline: unii pacienţi din Londra au fost trimişi tocmai la o secţie de terapie intensivă din Newcastle, la aproape 500 de kilometri distanţă.

Nu mai este loc nici pentru cei ce pierd lupta cu boala. În diferite oraşe au fost amenajate în grabă şase morgi temporare. Cea mai nouă, cea de lângă Londra, poate primi 1300 de corpuri neînsufleţite.

Marea Britanie rămâne, totuşi, numărul 1 în Europa când vine vorba despre vaccinare. În cinci săptămâni au fost administrate peste două milioane de doze, iar obiectivul executivului britanic este să vaccineze peste 15 milioane de oameni până la mijlocul lunii viitoare. Au fost amenajate centre în care britanicii primesc injecţia fără să coboare din maşini.

Andrew Hodgson, directorul unei farmacii: Am amenajat acest spaţiu de la zero, în trei sau patru săptămâni. Iar întreaga echipă este încântată să fie parte din campania de vaccinare.