O româncă cere despăgubiri din cauza testului COVID-19. ”Pur și simplu, situația ei nu se îmbunătățește”

O tânără româncă din Austria a decis să ceară despăgubiri statului austriac după ce s-a ales cu o rană nazală care îi sângerează frecvent în urma testului COVID-19. Potrivit presei austriece, Andreea C. și-a făcut testul pe 12 decembrie, într-o zonă special amenajată de autorități, lângă un teren de sport din orașul unde locuiește.

Deși după ce i s-au prevalat probe nazale, conform procedurii de testare a COVID, Andreea a acuzat dureri, dar i s-a spus că acestea sunt normale. La scurt timp însă nasul i s-a umflat și a început să sângereze, scrie stiridiaspora.ro, preluat de A3.

O româncă cere despăgubiri din cauza testului COVID-19. ”Pur și simplu, situația ei nu se îmbunătățește” 1

După câteva zile, Andreea a mers la spital pentru o consultație de specialitate. Acolo, medicii au descoperit că tânăra suferă o ”leziune mucoasă în urma testului Covid, dreapta endonasală”. Cadrele medicale I-au prescris un tratament, inclusiv antibiotice.

Cu toate acestea, chiar și la trei săptămâni după incident, tânăra nu și-a revenit. ”Pur și simplu, situația ei nu se îmbunătățește”, a declarat presei austriece o prietenă a româncei. Ea a adăugat că Andreea încă suferă și a fost internată din nou la 4 ianuarie 2021. Mai exact, pentru a treia oară din 18 decembrie până acum.

După ce s-a consultat cu familia și rudele sale, Andreea a apelat la un avocat și este hotărâtă să solicite daune autorităților.

Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus Astrid Wagner, avocata româncei.

Aceasta consideră că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.