Nelu Neacsu: „Faceți provizii de popcorn/pufuleți și palinca, vin vremuri grele. Unele state doresc închiderea frontierelor terestre și aeriene și chiar introducerea unui perimetru de 5 km in jurul domiciliului”

Guvernul Cîțu pare că a pierdut bătălia cu coronavirusul chiar dacă acum sunt cazuri puține și se discută insistent de deschiderea școlilor. Valul 3 de pandemie face ravagii în statele vestice și va face ravagii la noi când ne va prinde cu școlile și restaurantele deschise. Premierul ar fi trebuit să prezinte situația din Vest și să ia măsuri de precauție, nu de relaxare.

Nelu Neacsu: „Pe surse, se zvonește că astăzi, în cadrul Summitului European, se va lua decizia sa fie interzise deplasările/călătoriile neesențiale in spațiul UE.
(Până acum erau doar nerecomandate.)

Nelu Neacsu: „Faceți provizii de popcorn/pufuleți și palinca, vin vremuri grele. Unele state doresc închiderea frontierelor terestre și aeriene și chiar introducerea unui perimetru de 5 km in jurul domiciliului” 1

Unele state doresc închiderea frontierelor terestre și aeriene și chiar introducerea unui perimetru de 5 km in jurul domiciliului.
Faceți provizii de popcorn/pufuleți și palinca, vin vremuri grele”.

Apariţia tulpinilor noi de coronavirus duce la schimbarea normelor în privinţa măştilor de protecţie. Cea de tip FFP 2 devine obligatorie în mai multe zone din Europa. A fost impusă deja în mijloacele de transport în comun şi în magazine, în landul german Bavaria şi va fi la fel şi în Austria. Medicii spun că acest tip de mască oferă un grad mai ridicat de protecţie faţă de măştile obişnuite, anunță Observator TV.

Sunt măşti de protecţie FFP 2. Nu lasă să treacă nicio particulă mai mare de 0,3 microni şi are un grad de protecţie peste 94% pentru cel care o poartă. În cazul unei măşti FFP 1, protecţia e de doar 80 la sută.

Mihai Craiu, medic pediatru: Nu forma o califică a fi 2 sau 3, ci textura materialului. Cu cât este mai gros şi calitativ mai blocant pentru particule, cu atât are o cifră mai mare.

În Austria, de luni, cine nu va purta astfel de măşti nu va mai intra în magazine şi nu va mai fi lăsat să urce în autobuz, tren sau metrou.

Trei lucruri contează în alegerea măştii: să oprească particulele mari de salivă şi aerosolii şi să ne protejeze de ce vine din exterior. Dacă purtăm o mască textilă, îi protejăm pe cei din jurul nostru. Protecţia pentru cel care o poartă e de doar 50%. Măştile chirurgicale au un grad de protecţie mai mare, pentru că au mai multe straturi şi se pliază perfect pe faţa noastră. Cât despre costuri, sunt mai mici decât cele FFP 2.