Medicul Mihai Craiu: Școlile trebuiesc deschise!! E cazul să incetăm cu lamentări de tipul “nu e momentul acum”, “in România e altfel decât in altă parte

Medicul Mihai Craiu a prezentat astăzi un studiu care vine în sprijinul deschiderii școlilor.

Articolul din Pediatrics analizează situația observată in 11 districte școlare din Carolina de Nord, districte ce insumeaza peste 100.000 elevi și profesori. Au fost urmărite cazurile de maladie COVID19 apărute in comunitate și respectiv în școli.

Medicul Mihai Craiu: Școlile trebuiesc deschise!! E cazul să incetăm cu lamentări de tipul "nu e momentul acum", "in România e altfel decât in altă parte 1

„Rezultatele pe scurt:

1. Nu s-a observat NICIUN caz de transmitere de la copil la adult, pe o durata de 9 saptamani (intre 15 august și 23 Octombrie).

2. Au fost 32 infecții achiziționate în școală și 773 infecții în comunitate, în afara școlilor.

Explicația experților – respectarea strictă a măsurilor de igienă, purtarea măștii și aerisirea sau ore în aer liber, in paralel cu testarea frecventă, au făcut ca școlile (nu liceele sau facultațile și campusurile universitare!) să fie cel mai sigur loc într-o comunitate americană.

Școlile trebuiesc deschise!!”, scrie medicul pe Facebook.

„Pentru a nu inrăutăți și mai mult trauma unui an nefericit pentru copii, trebuie să căutăm soluții pentru a putea deschide școlile în siguranță.

Acesta NU E UN CONCURS DE VITEZĂ cu improvizatii mioritice si acțiuni hazardate “pe repede înainte”…

O abordare prudentă, bazată pe o bună pregătire, pe vaccinare, pe folosirea riguroasă a măștilor, a igienei mâinilor și pe utilizarea testelor rapide de detecție antigenică, ar putea permite deschiderea scolilor și grădinițelor. Fără riscuri pentru copii, dascăli sau comunitate.

E cazul să incetăm cu lamentări de tipul “nu e momentul acum”, “in România e altfel decât in altă parte”, “este frig/iarnă”, etc etc

Copiii noștri merită să incercăm un moment de responsabilitate colectivă. Cu toții… Altfel ne plângem inutil de audiența unor personaje de tipul lui Cumpănașu”,a mai transmis Mihai Craiu.