Medic de familie: M-am vaccinat astăzi cu vaccinul împotriva Covid-19! Prima doză, la o lună după ce am făcut și boala covid-19. Nu merită riscul, nu are sens românescul “las’ că merge și așa!”

Medic de familie Raluca Zoițanu recomandă vaccinarea chiar și a celor care au trecut prin boală, pentru a produce suficienți anticorpi.

Raluca Zoițanu: „M-am vaccinat astăzi cu vaccinul împotriva Covid-19!
Prima doză, la o lună după ce am făcut și boala covid-19. Preferam să fac doar vaccinul în ianuarie, nu și boala în decembrie, dar nu ne ies mereu planurile. Peste trei
săptămâni sunt programată pentru a doua doză.

Medic de familie: M-am vaccinat astăzi cu vaccinul împotriva Covid-19! Prima doză, la o lună după ce am făcut și boala covid-19. Nu merită riscul, nu are sens românescul "las' că merge și așa!" 1

Este indicat să ne vaccinăm chiar dacă am trecut prin boală pentru a ne asigura că producem suficienți anticorpi să nu ne îmbolnăvim iar când ne mai întâlnim cu virusul.

Și este și mai indicat să ne vaccinăm când ne vine rândul, să nu mai așteptăm să vedem ce-o mai fi, pentru că nu știm când ne lovește boala! Și nu sunt toți așa norocoși cum am fost eu, cu forma ușoară de boală. Nu merită riscul, nu are sens românescul “las’ că merge și așa!”.

Vaccinul este cel de la Pfizer-BioNTech, singurul disponibil momentan pentru vaccinare în Uniunea Europeană. Nu că ar conta cu care tip de vaccin ne vaccinăm până la urmă, important fiind să ne vaccinăm ca să ne putem relua viața cât mai aproape de normalul cu care suntem obișnuiți.

Nu m-a durut înțepătura sau administrarea serului. Nu mă dor brațul, capul, mușchii nici acum, la două ore distanță. Nu am avut nici un fel de reacție alergică. Mă simt la fel ca la vaccinul gripal din sezonul acesta, pe care l-am făcut în octombrie. Diferit de cum m-am simțit după vaccinul gripal din sezonul 2019-2020, după care m-a durut brațul aproape o săptămână! Dar n-am făcut gripă nici atunci, nici sezonul ăsta, așa că a meritat “chinul”. 🙂

Programarea a fost ușor de făcut, după ce am reușit să trec de pașii mai complicați pentru crearea contului de cabinet, speciali pentru Etapa 1 și pentru personalul medical. Dar înțeleg că se va simplifica mult platforma de programare pentru Etapa 2, pentru a fi ușor de folosit de toată lumea. Până la urmă și Ghișeul.ro sau Spațiul Privat Virtual de la ANAF au fost horror inițial și apoi s-au îmbunătățit mult, nu?

Iar organizarea la Centrul de Vaccinare a fost foarte bună, chiar și într-o duminică ploioasă! Fără cozi, fără nervi. Cu profesioniști dedicați, politicoși, răbdători și zâmbitori, deși sunt sigură că erau obosiți. Le-am mulțumit acolo dar le mulțumesc și aici!