Marea Britanie nu îi mai vrea pe români. Oferă 2.000 de lire sterline și plătește avionul celor care aleg să plece

Regatul Unit le-a oferit cetățenilor UE care trăiesc pe teritoriul său până la 2.000 de lire sterline (1.650 euro), plus costul biletelor de avion până în țara lor, dacă în loc să depună cerere pentru „statut de rezident” se vor supune unei „repatrieri voluntare”.

Începând cu data de 1 ianuarie, cetățenii UE au fost incluși în mod tacit în schema guvernamentală, prin intermediul căreia se oferă susținere financiară drept încurajare pentru întoarcerea în țara de proveniență, informează stirileprotv.ro.

Marea Britanie nu îi mai vrea pe români. Oferă  2.000 de lire sterline și plătește avionul celor care aleg să plece 1

Conform autorităților britanice, schema este menită să ajute anumiți migranți să părăsească voluntar Marea Britanie.

Mai multe ONG-uri care se ocupă de cetățenii vulnerabili ai UE susțin că oferirea de bani în schimbul plecării din țară contrazice declarațiile Guvernului, conform cărora va face tot posibilul să încurajeze oamenii să aplice pentru permis de rezidență.

„Unii oameni pot alege să nu obțină statut de rezidență și nu vor să rămână în Marea Britanie după termenul limită. De aceea am anunțat că cetățenii UE care vor să părăsească Marea Britanie sunt acum eligibili pentru susținere financiară”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.