Lucian Mindruta: „Mai mult decât promovare a vaccinului, azi Klaus Iohannis a făcut reclama unui stil de viata sănătos… Noi încă ne spunem ca sarmalele sunt bune si slana e curata, daca porcul a fost crescut in bătătura omului”

Klaus Iohannis a impresionat astăzi prin starea fizică pe care a afișat-o, astăzi la vaccinarea anti-COVID. Mai în glumă, mai în serios, mulți au zis deja că merg la sală pentru a arăta ca președintele.

Lucian Mindruta:Mai mult decat promovare a vaccinului, azi Klaus Iohannis a facut reclama unui stil de viata sanatos.
La varsta lui, cred ca nici 5% din barbati n-arata asa, adica normal, fara tesut adipos in exces si cu muschi functionali si utilizati frecvent.
De ce e altfel majoritatea?

Lucian Mindruta: „Mai mult decât promovare a vaccinului, azi Klaus Iohannis a făcut reclama unui stil de viata sănătos... Noi încă ne spunem ca sarmalele sunt bune si slana e curata, daca porcul a fost crescut in bătătura omului” 1

Pentru ca traieste intr-o delicioasa iluzie. Noi inca ne spunem ca sarmalele sunt bune si slana e curata, daca porcul a fost crescut in batatura omului cu graunte de pe campul lui.
“De tara” egal “sanatos” in miturile populare, care uita ca grasimea care ajunge in organism, ca vine de la tara sau de la oras face exact aceleasi ravagii.

Idem zahar. Idem carbohidrati.
Sa fim sinceri. Stilul nostru de viata include de departe prea multa paine, prea multe grasimi, prea putina moderatie la mese. Inclusiv al meu, da.
Ciorba cu pelicula aia de ulei de deasupra credeti ca se duce in alta parte decat pe artere? Micii credeti ca fac fibra musculara? Tortul casei ramane in casa sau pe burta, cand e consumat in fiecare week-end?

“Sa nu se strice in frigider” se aude mai des la 10 seara in bucatariile noastre decat zgomotul aparatelor de la sala de fitness de peste drum!
Sigur, e scump sa mananci sanatos. Si e greu, caci hrana are si rol de confort. La fel, nu toti au timp de sport. Insa cand tragi linia, in Romania bolile de nutritie sunt de departe cele mai raspandite, in vreme ce “gras si frumos” e inca o calitate la copii, iar despre un obez se poate vorbi (ca despre o calitate) ca e un domn “solid”.

Altfel spus, poate ca dupa ce se termina cu epidemia, presedintele ar putea sa se implice – ca tot am descoperit ca are si cu ce – intr-o campanie pentru hrana sanatoasa si trup in forma. Pentru orice varsta.

Si spun asta cu toata invidia, in vreme ce sper ca nevasta-mea n–o sa dea cu nasul de pozele lui in maieu!