Israelul emite pasapoarte ”verzi” pentru cei vaccinați împotriva COVID-19. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare

Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea de certificate de vaccinare, care să ajute la revitalizarea deplasărilor, informează romaniatv.net

Israelul emite pasapoarte ''verzi'' pentru cei vaccinați împotriva COVID-19. Spania şi Grecia insistă pentru emiterea de certificate de vaccinare 1

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Israelul va emite pasapoarte ”verzi” pentru cei vaccinati impotriva COVID-19

Toti israelienii care au primit cele doua doze de vaccin impotriva Covid-19 se vor putea inregistra online pentru a primi ”un pasaport verde”, care le va permite sa calatoreasca fara sa mai fie nevoiti sa stea in carantina la revenirea in Israel.

Israelul a vaccinat un sfert din populatia tarii si administreaza vaccinul impotriva COVID-19 produs de Pfizer si BioNTech unui numar de peste 200.000 de rezidenti zilnic.

Aproape 2,4 milioane de israelieni din cei 9,3 milioane de locuitori au primit prima doza, a scris pe Twitter Yuli Edelstein.

Dintre acestia, aproape 700.000 au primit si cea de-a doua doza, care trebuie administrata la trei saptamani dupa prima astfel incat vaccinul sa atinga eficacitatea optima.