(Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă

Primarul municipiului Marghita, din județul Bihor, Marcel Sas-Adăscăliţii, a recurs la asistații social pentru a face curățenie în localitate, sub amenințarea că cine nu respectă programul de muncă riscă să piardă ajutorul sociale.

Persoanele care beneficiază de ajutoare sociale și sunt apte de muncă au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele, iar rezultatele s-au văzut imediat.

(Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 1 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 2 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 3

Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat primarul pentru, ebihoreanul.ro, preluat de hotnews.ro.

Curatenia Generală cu angajații primăriei și cei care primesc ajutor social, în zona parcului de lângă Ocolul Silvic, Parcul din Piața Independenței nr.11 și străzile: Horea, Tudor Vladimirescu, Crinului.
Amenajarea sălii de sport ,,Goga 1“.
(Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 4 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 5 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 6
În luna decembrie dintr-un total de 108 persoane beneficiare de ajutor social. Au fost apte de muncă 18 persoane, din care 2 persoane și-au pierdut ajutorul social pentru nerespectarea planului de acțiuni sau lucrări de interes local”, a transmis primarul pe Facebook.

În luna decembrie, din cei 108 marghiteni beneficiari de ajutoare sociale, 18 au fost apţi de muncă, dar doar 16 au şi respectat programul impus de Primărie, aşa că doi nu vor mai primi de acum ajutorul de la stat. „În luna noiembrie a fost la fel, două persoane au rămas fără bani”, a mai spus Sas-Adăscăliţii.

(Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 7 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 8 (Foto) Cum arată un oraş din Ardeal după ce primarul i-a pus pe asistaţii social la muncă 9

Primarul a mai spus că în perioada următoare va face verificări în cazul asistaţilor care nu sunt apţi de muncă, deoarece numărul lor este curios de mare.