(Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania

O nouă atracție turistică îi așteaptă pe români în localitatea brașoveană Fundata. Aici, câțiva tineri au ridicat mai multe căsuțe de hobbit ecologice.

„Am vrut să facem ceva individual, să nu fie atât de aglomerat cum se întâmplă la pensiunile obişnuite, cu 5, 6 10 camere la un loc, am vrut să facem ceva altfel, pentru că, deja, piaţa e saturată de construcţii normale, betoane, lambriuri, chestii de genul acesta”, a explicat dezvoltatorul proiectului, Bogdan Cojanu, citat de bzb.ro.

(Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania 1

Au fost construite astfe 4 căsuțe exact ca în poveștile lui JRR Tolkien, însă mobilate extrem de luxos şi din care pot fi admirate peisaje incredibile. Mobila, bârnele sculptate cu motive tradiţionale, şemineul, toate sunt realizate manual de Bogdan, la fel şi decoraţiunile pe care le veţi vedea în căbănuţe.

„Căsuţele sunt construite în proporţie de 90% din materiale care provin din zonă – lemn şi piatră. Pământul pe care l-am excavat ca să fie o parte din căsuţe îngropată, aşa cum sunt căsuţele hobbit, l-am pus deasupra şi am creat un acoperiş verde. Vara avem gazon pe ele.

(Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania 2 (Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania 3

Toate sunt îngropate în partea din spate, partea din faţă este liberă şi am pus geamuri cât de cât mai mari, pentru că era şi păcat că turiştii să rateze o aşa privelişte frumoasă din pat”, a mai spus Bogdan Cojanu.

Proiectul a fost demarat în luna martie 2020, şi doar în construcţii investiţia a fost de 120.000 de euro, potrivit unui blog de specialitate.

(Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania 4 (Foto) Căsuţele de hobbit, noua atracţie turistică din Romania 5

Cele 4 căsuţe care alcătuiesc complexul „Odăi din Plai” oferă 10 locuri de cazare şi au şi o zonă de luat masa. O cameră se poate închiria la preţul de 400 de lei, iar toate cele 4 căsuţe cu 2.000 de lei/noapte