Doi medici din Italia, cercetați pentru omor după moartea Ioanei, tânăra româncă, mamă a doi copii

O româncă de 28 de ani a murit la un spital privat din Perugia. Doi medici italieni sunt acuzați acum de omor şi de responsabilitate neglijentă comisă în sectorul sănătăţii. Este vorba de chirurgul şi anestezistul clinicii private “Villa Fiorita”.

În urmă cu câteva zile, Ioana, tânăra de 28 de ani, căsătorită cu un italian, a ajuns la clinică pentru o operaţie banală la şold. Operaţia fusese plănuită de multă vreme, împreună cu medicii de la clinica privată, iar totul părea a fi o operaţie de rutină.
Doi medici din Italia, cercetați pentru omor după moartea Ioanei, tânăra româncă, mamă a doi copii 1

Vineri, 22 ianuarie 2021, Ioana a mers împreună cu soţul ei la clinică, iar medicii au pregătit-o pentru operaţie. Imediat după anestezie, inima Ioanei s-a oprit, iar medicii au început să o resusciteze, potrivit Antena 3.

În acelaşi timp, a fost chemată o ambulanţă, iar Ioana a fost transportată de urgenţă la spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia.

Medicii au reuşit să îi restabilească pulsul, însă odată ajunsă la spitalul din Perugia, Ioana a intrat, din nou, în stop cardio-respirator, iar de această dată inima ei nu a mai pornit.

Căsătorită cu un italian, Ioana avea doi copii mici, în vârstă de 5 şi 10 ani, şi locuia în Colle San Paolo (din Tavernelle).

Procurorii italieni au demarat o anchetă după ce avocatul familiei Ioanei a depus o plângere împotriva clinicii private. Anchetatorii au solicitat autopsia trupului Ioanei pentru a stabili exact cauza morţii, iar printre ipotezele iniţiale s-au numărat şi eventuale reacţii adverse din cauza anesteziei, însă, potrivit unor surse, nu era pentru prima dată când românca se opera, astfel că a mai fost anesteziată şi în trecut.