Cristian Presura: „In România se vor deschide școlile, iar in Olanda se închide aproape tot. In afara școlilor deja închise, primul ministru a anunțat interzicerea de a ieși din casa după 20:30 si maximul de o persoana care poate vizita o alta familie”

România pare din nou defazată de Vestul Europei. Autoritățile noastre promit insistent redeschiderea școlilor în timp ce țările din vestul continentului se confruntă cu  valul trei de pandemie, mult mai agresiv decât precedentele.

Cristian Presura: „In România se vor deschide școlile, iar in Olanda se închide aproape tot. In afara școlilor deja închise, primul ministru a anunțat interzicerea de a ieși din casa după 20:30 si maximul de o persoana care poate vizita o alta familie.

Cristian Presura: „In România se vor deschide școlile, iar in Olanda se închide aproape tot. In afara școlilor deja închise, primul ministru a anunțat interzicerea de a ieși din casa după 20:30 si maximul de o persoana care poate vizita o alta familie” 1

In plus, vor fi teste multiple pentru cei care vin cu avionul, verificarea in caz de carantina si amenzi. Totul, spune primul ministru, din cauza noului variant britanic al virusului, care este si in Olanda.

Specialistii pe care i-a consultat i-au spus ca acesta este acum de cateva procente din infectii, dar ca va deveni jumatate in februarie, iar in martie va fi majoritar, atunci cand va provoca al treilea val masiv de infectii.

Din cauza asta, spune premierul Olandei, trebui sa strangem din dinti si mai mult, chiar acum, cand vaccinarea a inceput cu medicii si batranii cei mai in varsta”.

Un focar de infecții cu tulpina “britanică” a noului coronavirus, înregistrat la sfârșitul anului trecut în Olanda, afectează încrederea care se consolidase în rândul experților, că școala poate continua în condiții relativ sigure în pandemie, cum sugerau până recent majoritatea cercetărilor, scrie revista Science, potrivit G4Media.

Dar și așa, potrivit experților citați de aceasta, în condițiile în care sunt aplicate măsuri de siguranță, școlile pot fi mai sigure decât alte medii și poate fi menținut un nivel scăzut de risc. Modelul de răspândire la copii, înregistrat la versiunile anterioare ale virusului, se păstrează, arată evaluări recente citate de publicație.