Coronavirus. Angela Merkel a anunţat noi restricţii dure care vor intra in vigoare în Germania: “Credem că sunt justificate, chiar dacă sunt dure”

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat introducerea unor restricții mai dure pentru limitarea creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Guvernele federale și de stat au decis că vor fi luate măsuri locale suplimentare în districte cu o incidență de peste 200 de noi infecții la 100.000 de locuitori în 7 zile, în special pentru a limita raza de mișcare la 15 kilometri în jurul locului de reședință, dacă nu există un motiv valid, scrie ziarulromanesc.de

Coronavirus. Angela Merkel a anunţat noi restricţii dure care vor intra in vigoare în Germania: "Credem că sunt justificate, chiar dacă sunt dure" 1

„Excursiile de o zi nu sunt în mod explicit un motiv valid”, spune documentul de decizie. Mai multe regiuni montane germane s-au confruntat cu un val de excursioniști în weekend.

Deoarece vechile reglementări își pierd valabilitatea pe 10 ianuarie, cel mai probabil 11 ianuarie va fi data la care vor intra în vigoare măsurile modificate. Pe 25 ianuarie, cei responsabili se vor întâlni din nou pentru a discuta despre posibile schimbări.

Iată sunt modificările detaliate:

– Contacte: restricțiile de contact sunt înăsprite. În viitor, întâlnirile în afara propriei gospodării vor fi permise numai cu o altă persoană.

– restaurantele – pot oferi în continuare alimente și băuturi la pachet.

– Mobilitate: în raioanele rurale în care s-au raportat peste 200 de noi infecții la 100.000 de locuitori în termen de șapte zile, persoanelor nu li se permite să se deplaseze mai mult de 15 kilometri de la locul de reședință, fără motive întemeiate. „Excursiile de o zi nu sunt în mod explicit un motiv valid”. Locul de reședință nu este specificat ca o adresă specifică, ci se referă la orașul în care locuiesc oamenii.

– Toți rezidenții instituțiilor de îngrijire internă ar trebui să poată fi vaccinați până cel târziu la jumătatea lunii februarie. Până la 1 februarie,ar trebui să fie livrate aproximativ patru milioane de doze de vaccin.

– Zile libere pentru boală pentru copii: în mod normal, fiecare părinte primește prestație pentru boală pentru copil până la zece zile lucrătoare pe an, părinți singuri până la 20 de zile. Perioada ar trebui să crească temporar la 20 sau 40 de zile. Dreptul se aplică și în cazul în care copilul nu poate merge la școală sau la grădiniță din cauza Corona.

– Intrarea în Germania: Oricine intră dintr-o zonă străina cu risc trebuie testat la intrare sau cu 48 de ore înainte. Obligația la o carantină de zece zile, care poate fi încheiată din a cincea zi printr-un test negativ, rămâne.

Celelalte măsuri continuă să se aplice în acest timp. Specificațiile rămân aceleași în aceste domenii:

– Magazinele: rămân închise. Excepții se aplică magazinelor care acoperă nevoile zilnice. Acestea includ: magazine alimentare, piețe săptămânale, servicii de preluare și livrare, piețe de băuturi, magazine de produse naturiste, magazine de specialitate pentru copii; Farmacii, magazine de aprovizionare medicală, farmacii, opticieni, magazine pentru aparate auditive, stații de benzină, ateliere auto, ateliere de biciclete, bănci și case de economii, oficii poștale, curățătorie chimică, spălătorii, vânzări de ziare, produe pentru animale de companie, piețe de hrană pentru animale, angrosisti.

– Școli: școlile sunt în general închise, frecvența obligatorie este suspendată.Se oferă învățământ la distanță. Se pot aplica reglementări separate cursurilor de absolvire.

– Centrele de zi: Centrele de zi sunt, de asemenea, închise. Există oportunități suplimentare pentru părinți de a lua concediu plătit pentru a avea grijă de copiii lor în perioada menționată. Există îngrijiri de urgență în unele state federale.

– Locul de muncă: Angajatorii sunt îndemnați să verifice dacă companiile pot fi închise pentru concedii, sau pentru lucru la domiciliu.

– Alcool: Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice este interzis. Încălcările sunt amendate.

– Saloane de coafură: Companiile de servicii din domeniul îngrijirii personale, cum ar fi saloanele de coafură, studiourile de cosmetică, cabinetele de masaj, studiourile de tatuaje și întreprinderi similare sunt închise.

– Tratamente necesare: rămân posibile tratamente medicale necesare, cum ar fi fizioterapia, terapia ocupațională și logoterapia, precum și îngrijirea podologiei / picioarelor.

– Biserici: Slujbele bisericești din biserici, sinagogi și moschei, precum și întâlnirile altor comunități religioase sunt permise numai dacă se poate menține distanța minimă de 1,5 metri. Este obligatoriu să purtați o mască, cântatul în congregații este interzis. Dacă se așteaptă ocuparea completă, vizitatorii ar trebui să se înregistreze.

– Îngrijirea persoanelor vârstnice: Personalul din instituțiile pentru vârstnici și de îngrijire trebuie să fie testat de mai multe ori pe săptămână. În regiunile cu un număr crescut de cazuri, vizitatorii trebuie să prezinte un test corona negativ.