Companiile de electricitate, înfrângere pentru mărirea cu 25% a tarifelor. Cătălin Striblea: „Pentru cine nu știe încă, piața curentului electric se liberalizează. Ce am făcut eu”

ANRE, la presiunea publică, a decis să amâne până la 31 martie încheierea de noi contracte pentru curentul electric. De la 1 iauarie facturile ar fi crescut cu 25% din cauza șmecheriei șefilor ANRE și a companiilor de electricitate, pentru cei care nu semnaseră contracte în decembrie.

Jurnalistul Cătălin Striblea:Astăzi, după ceva presiune politică, dar și publică, ANRE a stabilit că noile contracte la energie electrică vor fi încheiate până pe 31 martie și nu până pe 31 ianuarie, cum era inițial.

Companiile de electricitate, înfrângere pentru mărirea cu 25% a tarifelor. Cătălin Striblea: „Pentru cine nu știe încă, piața curentului electric se liberalizează. Ce am făcut eu” 1

Pentru cine nu știe încă, piața curentului electric se liberalizează. Adică prețurile vor fi stabilite de companii, dar și tu poți să alegi ce companie vrei. Asta e o chestie care ne paște de când am intrat în UE. Acum i-a venit timpul.

După ce-am primit scrisoarea de la furnizorul meu, Enel, dar am mai și citit ceva, vă spun ce-am înțeles și cum am procedat.

Există două tipuri de servicii. Primul pe care mi l-a oferit furnizorul meu se numește serviciu universal. Adică nu ai de făcut nimic. O să primești curent electric în continuare, chiar dacă nu închei un contract, dar îl primești la un preț mai mare decât acum. Diferă de la companie la companie, dar poate ajunge și la o treime în plus.

În al doilea rând, poți să alegi o ofertă de la furnizor sau de la alții din piață. Asta înseamnă să intri pe site-uri, inclusiv ANRE, ca să faci comparații. Găsești, însă, tot felul de oferte interesante. Cu asistență tehnică, instalatori, asigurări.

După cum este redactată, însă, scrisoarea pe care am primit-o eu, companiilor le-ar plăcea să rămâi în serviciu universal și nu să închei contracte cu ele. Probabil e mai bănos. Dar e ciudat să promovezi serviciul de ultimă măsură și nu produsul tău.

Altă anomalie este faptul că până la sfârșitul anului nu am fost bombardați cu oferte, dar nici cu informații de la stat. Companiile ar fi trebuit să lupte pentru fiecare client, dar nu au făcut-o. Iar statul și-a pierdut iarăși rostul. Zi de zi ar fi trebuit să ne atragă atenția asupra a ceea ce se întâmplă. Mai ales că e vorba de un public neavizat. E prima oară când ni se întâmplă asta. O să învățăm, dar în timp.

Așadar, companiile profită de necunoștința noastră și nu ne tratează corect, iar statul nu există, ca de obicei.

Ce am făcut eu. Am văzut ofertele de la furnizorul meu, dar nu am putut opta, din cauza sistemului, decât pentru una dintre ele. Le-am scris. Aștept acum să fiu contactat pentru a vedea mai multe opțiuni.

Îmi este foarte clar, însă, că, dacă vreți să ieșiți mai ieftin trebuie să verificați un pic ce oferte aveți la dispoziție. Adică să fiți pro-activi.
Și încă ceva. Este o falsă idee că furnizorul vostru de curent se ocupă de deranjamente. Pentru că am întâlnit această idee.

“Nu plec pentru că nu știu dacă repară cineva stricăciunile sau avariile.” Distribuția este, în general, la alte companii care asigură ele intervenția la deranjamente.
În rest, nu uitați, avem drepturi. Le putem utiliza”.