„Cocktail monoclonal cu anticorpi”. Germania începe să folosească tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru Covid-19.

Supranumit „cocktail monoclonal cu anticorpi”, acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare, informează g4media.ro.

„Cocktail monoclonal cu anticorpi”. Germania începe să folosească tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19 1

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat ministrul Sănătății pentru ziarul Bild am Sonntag.

El a precizat că dozele vor fi trimise spitalelor universitare săptămâna viitoare şi că Germania este „prima ţară din UE” care va folosi acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

„Funcţionează că vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a sus Spahn.

Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.