Bugetarii ar putea rămâne fără sporurile nesimțite. Cîţu: Să vedem care se justifică sau nu

Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică. Asta după ce s-a aflat că toți funcționarii din Prefecturi încasează sporuri nesimțite de 30% pentru lupta împotriva pandemiei. Polițiștii sunt cei mai scandalizați de faptul că cei din birourile prefecturilor încasează sporuri, iar ei, în prima linie sunt refuzați de Guvern.

Premierul Florin Cîțu spune că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public.

Bugetarii ar putea rămâne fără sporurile nesimțite. Cîţu: Să vedem care se justifică sau nu 1

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare.

În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru.

După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (…) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a afirmat Cîţu, citat de adevarul.ro.

Florin Cîţu a precizat că atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.

„Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a declarat Florin Cîţu