Bogdan: „Astăzi am văzut ceva cumplit. Un domn era în fața noastră pe trotuar. A făcut dreapta să traverseze pe trecerea de pietoni. Din stânga venea o mașină”

Locuitorii din marile orașe au cel mai mult de suferit pe trecerile de pietoni. Sunt luați în plin de șoferii neatenți.

Bogdan Aron, București: „Aveți grijă când traversați strada chiar și pe trecerea de pietoni / Fiți atenți la trecerile de pietoni.
Astăzi am văzut ceva cumplit. Un domn era în fața noastră pe trotuar. A făcut dreapta să traverseze pe trecerea de pietoni. Din stânga venea o mașină.

Bogdan: „Astăzi am văzut ceva cumplit. Un domn era în fața noastră pe trotuar. A făcut dreapta să traverseze pe trecerea de pietoni. Din stânga venea o mașină” 1
(foto arhiva)

Cred că a văzut-o pentru că s-a uitat în stânga și a început să fugă. Șoferul nu l-a văzut și l-a lovit în plin. 2-3 secunde de neatenție. Atât”.

Cea mai grea situație o au pietonii din Brașov. În doar 15 minute, mai mulți șoferi din municipiul Brașov NU au acordat prioritate la trecerile pentru pietoni!

ASUM: „Semaforizarea trecerilor de pietoni este necesară!
Acestea sunt doar câteva situații surprinse, în decurs de 15 minute, la trei treceri de pietoni din Brașov! Conducătorii auto trebuie să fie mai atenți! Se impune semaforizarea trecerilor de pietoni!

Conceptul de siguranță urbană presupune implementarea unor politici, măsuri concrete, care să conducă la creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului pe domeniul public. Măsurile pe care administrația locală le va lua în viitor, referitor la acest subiect, sunt de apreciat. Orice investiție, pe acest subiect, este binevenită și necesară!

Reprezentanții primăriei au avut o nouă rundă de discuții cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov pentru a suplimenta măsurile de creștere a siguranței cetățenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni. Încă de la sfârșitul anului trecut, propunerea Municipalității a fost de înlocuirea a sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), cu alte soluții care să protejeze pietonii și să permită desfășurarea traficului, pietonal și auto, în condiții optime.

Conform viceprimarului Sebastian Rusu, soluția propusă de municipalitate este montarea de sisteme de semaforizare cu buton a trecerilor de pietoni și iluminatul suplimentar al acestora, cu sisteme dedicate. Peste 30 de treceri de pietoni urmează să fie semaforizate. Demersul Primăriei Brașov este necesar și de apreciat!”

Vezi aici Video: