Andrei Caramitru: Zonele europene din România (Transilvania, Bucuresti/Ilfov/Prahova, Iași/Suceava și Constanta) au cerere de vaccin mult peste alocare. Estimez ca undeva prin vara România europeană va fi imunizata iar restul va continua sa se îmbolnăvească și sa moara degeaba

Zonele românești decuplate de la spiritul european militează intens pentru antivaccinare. În schimb, în zonele pro-europene, oamenii încearcă să-și salveze viața cu vaccinul și au luat cu asalt siteul pentru programări.

Andrei Caramitru: „Vezi vedea un fenomen interesant săptămânile astea. Zonele europene din Romania (Transilvania, Bucuresti/Ilfov/Prahova, Iași/Suceava și Constanta) au cerere de vaccin mult peste alocare. Celelalte – zonele medievale – evident ca nu – acolo e pesedistanul hauristic. Puteți vedea fenomenul deja din faimoasa platforma – unde sunt locuri câte vrei și unde nu mai sunt deloc. QED.

Andrei Caramitru: Zonele europene din România (Transilvania, Bucuresti/Ilfov/Prahova, Iași/Suceava și Constanta) au cerere de vaccin mult peste alocare. Estimez ca undeva prin vara România europeană va fi imunizata iar restul va continua sa se îmbolnăvească și sa moara degeaba 1

Deci guvernul trebuie sa realoce rapid din zonele de bezna minții către cei care vor sa se vaccineze.

Estimez ca undeva prin vara Romania europeană va fi imunizata și ca (…) va continua sa se îmbolnăvească și sa moara degeaba încă foarte mult timp de acum încolo. (…)

Gazetarul Cristian Tudor Popescu are cuvinte grele la adresa profesorilor care nu vor să se vaccineze. consideră că profesorul trebuie să gândească raţional în relaţia cu elevii şi să se vaccineze, pentru a nu-i infecta la redeschiderea şcolilor, scrie Digi24.

Ce dispută să am eu, în clipa de faţă, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetăţean obişnuit, căci un profesor este o persoană ţinută a avea o pregătire ştiinţifică. La şcoală se face ştiinţă, nu se face poezie, pictură şi nici muzică.

Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de ştiinţă. Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ţinută a gândi raţional la şcoală, în relaţia cu elevii.

Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea. Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, ştiind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta şi la rândul lui poate fi infectat de aceştia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide şcolile.

Cum poţi tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi raţional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”, potrivit Adevarul.