Andrei Caramitru: „Hai sa fim mai destepti un pic și sa ne vaccinam repede ca sa deschidem economia ! un sef mare de multinaționala mi-a mai dat o idee”:

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, în România au fost vaccinați 154.268 de persoane.

Autoritățile se pregătesc acum de a doua etapă de vaccinare, cea în care vor intra persoanele în vârstă și de risc.
Andrei Caramitru: „Hai sa fim mai destepti un pic și sa ne vaccinam repede ca sa deschidem economia ! un sef mare de multinaționala mi-a mai dat o idee”: 1
Photo by Catalina Gabriela on Unsplash

Andrei Caramitru a scris: „Hai sa fim mai destepti un pic și sa ne vaccinam repede ca sa deschidem economia!

Acum vreo săptămâna, am scris ca ar fi bine ca statul sa dea 50 RON Bonus pentru toți cei care se vaccinează, direct. De ce? Ca sa ajungem și la cei 6 milioane de oameni săraci, mulți de la țară si/sau pensionari, sa ii convingem pe limba lor sa se vaccineze și sa își facă și sa ne facă un bine.

După câteva zile, Dragos Damian, șeful patronatului producătorilor de medicamente din România, a propus aceeași suma de 50 RON, platita de angajatori, deductibila din impozitul pe profit. E o soluție buna de tot care ar acoperi toți angajații din țara, vreo 6 milioane.

Între timp, un sef mare de multinaționala mi-a mai dat o idee: firmelor sa le crească procentul pe care îl pot da ONG-urilor cu de la 2 la 2.5% doar anul asta. Și din banii ăștia – din cei 2.5% – sa poata dona intr-un fond pentru acesti 50 RON care sa fie alocati oamenilor. Se poate face asta printr-o noua structura sau un ONG existent (gen Crucea Roșie). Banii ăștia ar merge către cei care nu sunt angajați.

Ideea e – se poate. Mediul de business poate practic plăti stimulentul pentru vaccinare pentru toată lumea. Și uite așa deschidem economia mai repede și se bucura și oamenii săraci – nu mai înjura multinaționalele și nu costa practic nimic din buget.

Onor guvern – hai sa fim mai destepti și sa mai și vorbim cu mediul de afaceri zic.”